UE îi îndeamnă pe palestinieni şi israelieni să înceteze baia de sânge din Fâşia Gaza

Uniunea Europeană (UE) a cerut, duminică, "încetarea imediată" a băii de sânge provocate de operaţiunea militară israeliană în Fâşia Gaza, într-o declaraţie publicată de preşedintele Consiliului UE, Herman Van Rompuy.

273 afișări
Imaginea articolului UE îi îndeamnă pe palestinieni şi israelieni să înceteze baia de sânge din Fâşia Gaza

UE îi îndeamnă pe palestinieni şi israelieni să înceteze baia de sânge din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Baia de sânge trebuie să înceteze", a afirmat Herman Van Rompuy.

"Gaza trece prin suferinţe insuportabile de peste trei săptămâni (...). Această situaţie trebuie să înceteze imediat", a continuat Van Rompuy în declaraţie.

"Condamnăm ferm tirurile de rachete împotriva Israelului, care ameninţă populaţia sa. Recunoaştem drepul la legitimă apărare, dar trebuie să fie proporţional", a subliniat el.

"Există obiective pe care operaţiunile militare nu le pot atinge", a susţinut preşedintele Consiliului UE. "Doar o soluţie în baza a două state respectuoase unul faţă de celălalt poate aduce pacea", a precizat el.

"Din acest motiv ne alăturăm vocile celor care îndeamnă cele două părţi să înceteze imediat ostilităţile. Suntem pregătiţi să facilităm negocierile. Liderii palestinieni şi israelieni trebuie să aibă curajul să pună capăt acestei violenţe lipsite de sens", a conchis Herman Van Rompuy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici