UE înregistrează 46.000 de cazuri de gripă A H1N1, dar va opri numărătoarea

Uniunea Europeană, care numără cel puţin 46.000 de cazuri confirmate de gripă A H1N1, va înceta să mai publice acest bilanţ zilnic devenit puţin fiabil într-o fază a pandemiei în care numeroase ţări nu îşi mai testează pacienţii.

31 afișări
Imaginea articolului UE înregistrează 46.000 de cazuri de gripă A H1N1, dar va opri numărătoarea

UE înregistrează 46.000 de cazuri de gripă A H1N1, dar va opri numărătoarea

"Vom înceta să mai publicăm cazurile confirmate", a precizat, marţi, în faţa deputaţilor europeni, Zsuzsanna Jakab, directoarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

"Ţările cu cele mai multe cazuri au încetat pur şi simplu să le mai inventarieze la nivelul UE", sfătuindu-i adesea pe pacienţii care prezintă simptome gripale să rămână acasă, a arătat ea.

"Cele 104 cazuri mortale din Europa reflectă, de asemenea, numai o proporţie a cazurilor. Trebuie să studiem rata exactă a mortalităţii pentru a avea o viziune corectă asupra a ceea ce se întâmplă", apreciază Zsuzsanna Jakab.

Devenit operaţional din mai 2005, ECDC centralizează informaţiile la nivel european privind bolile infecţioase şi emite avize ştiinţifice cu privire la riscuri.

"Sunt de acord cu Margaret Chan (directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii). Este o pandemie moderată, dar nu o pandemie fără pericole", a comentat ea, înainte de a răspunde numeroaselor întrebări adresate de membrii Parlamentului European.

"În prezent, boala afectează 1 la sută din populaţia UE. În această toamnă, proporţia ar putea creşte până la 30 la sută", dacă virusul nu devine mai virulent, a anunţat Jakab.

"Cu excepţia cazului în care oamenii vor ceda în faţa anxietăţii şi vor lipsi de la serviciu, nu ne aşteptăm la o rată ridicată a absenteismului", dar pandemia "va solicita serviciile de sănătate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici