UE limitează exporturile de ambarcaţiuni spre Libia, în cadrul eforturilor antiimigraţie

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis, luni, limitarea exporturilor de bărci pneumatice şi motoare de ambarcaţiuni în Libia, în cadrul acţiunilor pentru combaterea reţelelor care aduc ilegal imigranţi în Europa.

962 afișări
Imaginea articolului UE limitează exporturile de ambarcaţiuni spre Libia, în cadrul eforturilor antiimigraţie

UE limitează exporturile de ambarcaţiuni spre Libia, în cadrul eforturilor antiimigraţie

"În efortul de a destructura modelul de afaceri al reţelelor de traficanţi de persoane, Consiliul UE a introdus restricţii la exporturile de bărci pneumatice şi motoare de ambarcaţiuni în Libia", se arată într-un comunicat oficial.

"De acum înainte, statele UE vor avea o bază legală pentru a împiedica exporturile şi furnizarea bunurilor de acest fel în Libia, unde există motive rezonabile să credem că vor fi utilizate de traficanţii de persoane. Restricţiile vizează şi ambarcaţiunile şi motoarele care tranzitează UE în drumul spre Libia", precizează Consiliul UE.

"Măsurile adoptate luni nu vor împiedica exporturile sau vânzările acestor bunuri dacă sunt destinate utilizării legitime de către populaţia civilă, spre exemplu de pescari", explică instituţia.

Milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din Africa au ajuns ilegal în ţări ale Uniunii Europene în ultimii ani, cei mai mulţi traversând Marea Mediterană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici