UE: Nu sunt dovezi că banii UE ar fi ajuns la organizaţia teroristă Hamas

Analiza ajutoarelor acordate palestinienilor din partea UE nu a scos la iveală dovezi că banii ar fi ajuns la organizaţia teroristă Hamas, spune vicepreşedintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

148 afișări
Imaginea articolului UE: Nu sunt dovezi că banii UE ar fi ajuns la organizaţia teroristă Hamas

UE: Nu sunt dovezi că banii UE ar fi ajuns la organizaţia teroristă Hamas

Comisia Europeană a declarat marţi că o analiză a ajutoarelor sale pentru dezvoltare acordate palestinienilor nu a găsit nicio dovadă potrivit căreia fondurile au ajuns la Hamas şi că programul său va continua fără întârziere, notează Reuters.

"Analiza nu a găsit niciun indiciu că banii UE ar fi adus beneficii directe sau indirecte organizaţiei teroriste Hamas", a declarat vicepreşedintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că această analiză a fost necesară în urma atacului Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

"Această evaluare a confirmat faptul că măsurile de protecţie în vigoare sunt eficiente. În prezent, se lucrează la conceperea viitorului nostru sprijin pentru palestinieni, având în vedere situaţia în schimbare şi încă în evoluţie", a declarat aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici