UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei din cauza arestării Navalnîi. Persoanele vizate

  • Uniunea Europeană ia în calcul noi sancţiuni împotriva Rusiei după condamnarea opozantului Alexei Navalnîi.
  • Cele 27 de state UE, care au solicitat în mod repetat eliberarea criticului de la Kremlin încarcerat, vor însărcina serviciul diplomatic al UE să stabilească potenţiale ţinte pentru îngheţarea activelor sau interdicţii de călătorie.
  • Noile măsuri ar putea să vizeze persoane din sistemul judiciar rus implicate în cazul Navalnîi.
727 afișări
Imaginea articolului UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei din cauza arestării Navalnîi. Persoanele vizate
Uniunea Europeană ia în calcul noi sancţiuni împotriva Rusiei după condamnarea opozantului Alexei Navalnîi, potrivit unor surse diplomatice citate de dpa.
 
Un acord politic general pentru aplicarea de noi măsuri restrictive ar putea fi decis la o reuniune a miniştrilor de Externe ai UE care va avea loc luni (22 februarie), a declarat joi un diplomat al UE.
 
Cele 27 de state UE, care au solicitat în mod repetat eliberarea criticului de la Kremlin încarcerat, vor însărcina serviciul diplomatic al UE să stabilească potenţiale ţinte pentru îngheţarea activelor sau interdicţii de călătorie.
 
Potrivit aceleiaşi surse, măsurile ar putea fi puse în aplicare înainte de un summit al liderilor de la sfârşitul lunii martie.
 
UE a aplicat deja sancţiuni Rusiei pentru rolul său în conflictul din Ucraina, precum şi după otrăvirea lui Navalnîi.
 
Noile măsuri ar putea, de exemplu, să vizeze persoane din sistemul judiciar rus implicate în cazul Navalnîi.
 
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că noile sancţiuni ar afecta grav relaţiile dintre Kremlin şi UE şi chiar a ameninţat că va rupe legăturile cu blocul.
 
După ce a supravieţuit unei tentative de otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok şi a fost tratat în Germania, Navalnîi a revenit în Rusia la mijlocul lunii ianuarie şi a fost imediat arestat. El a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru acuzaţia de încălcare a eliberării condiţionate.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici