UE pregăteşte noi sancţiuni şi dă Rusiei termen o săptămână să înceteze acţiunile în Ucraina

Uniunea Europeană a dat duminică un termen de o săptămână Rusiei să înceteze acţiunile în Ucraina, în caz contrar urmând să adopte noi sancţiuni.

1575 afișări
Imaginea articolului UE pregăteşte noi sancţiuni şi dă Rusiei termen o săptămână să înceteze acţiunile în Ucraina

UE pregăteşte noi sancţiuni şi dă Rusiei termen o săptămână să înceteze acţiunile în Ucraina

"Consiliul European este pregătit să ia noi măsuri pe fondul escaladării situaţiei din Ucraina", a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la finalul summitului extraordinar de la Bruxelles.

Comisia Europeană a primit sarcină să pregătească "de urgenţă" o nouă serie de sancţiuni. Acestea trebuie prezentate "în termen de o săptămână", iar o decizie va fi luată "în funcţie de evoluţia situaţiei", a explicat el.

"Toată lumea este conştientă că trebuie acţionat rapid", a subliniat Van Rompuy. "Există o determinare puternică pentru a pune toată presiunea posibilă pe Rusia, pentru a reveni la masa negocierilor şi a găsi o soluţie politică".

Consultări între cele 28 de state membre vor începe luni, "pentru a fi pregătiţi într-o săptămână".

Cancelarul german Angela Merkel a precizat că aceste sancţiuni economice vor viza în special sectoarele finanţelor şi energiei, la fel ca cele adoptate la sfârşitul lui iulie.

Aceste sancţiuni economice "au un impact vizibil asupra economiei ruse", a dat asigurări Van Rompuy.

UE a decis la 29 iulie să blocheze accesul Rusiei la pieţele sale financiare şi a interzis vânzarea către Rusia a tehnologiilor sensibile în domeniul energiei, armamentului şi a bunurilor care pot fi folosite atât în scopuri civile, cât şi militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici