UE priveşte spre sud-vest. Liderii ţărilor din UE şi din America Latină au stabilit intensificarea parteneriatelor

Liderii ţărilor din Uniunea Europeană şi cei din America Latină au stabilit, cu ocazia summitului desfăşurat la Bruxelles, intensificarea parteneriatelor în sensul îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale şi atenuării efectelor multiplelor crize internaţionale.

194 afișări
Imaginea articolului UE priveşte spre sud-vest. Liderii ţărilor din UE şi din America Latină au stabilit intensificarea parteneriatelor

UE priveşte spre sud-vest. Liderii ţărilor din UE şi din America Latină au stabilit intensificarea parteneriatelor

"Asumăm angajamentul de a intensifica în continuare parteneriatul nostru bi-regional, fondat pe valori şi interese comune, pe relaţii economice, sociale şi culturale puternice", arată Declaraţia Summitului Uniunea Europeană - Comunitatea Statelor Latino-Americane şi din Caraibe (CELAC), vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Vom intensifica dialogul şi vom stimula contactele extinse între popoare. Reafirmăm că, prin colaborarea ca parteneri suverani, suntem mai puternici şi mai bine plasaţi pentru a face faţă multiplelor crize şi provocări ale vremurilor noastre, printre care nesiguranţa alimentară, sărăcia, inegalităţile din ambele regiuni, perturbările reţelelor de aprovizionare şi inflaţia în creştere. Vom coopera şi pentru atenuarea efectelor adverse ale schimbărilor climatice şi ale degradării mediului, în conformitate cu principiul echităţii şi intereselor comune, dar în mod diferenţiat în funcţie de responsabilităţi şi capacităţi, ţinând cont de circumstamţele naţionale diverse", precizează Declaraţia.

"Evidenţiem angajamentul de a stimula cooperarea şi relaţiile de prietenie între popoarele noastre, indiferent de diferenţele între sistemele noastre politice şi ţinând cont de diferenţele între nivelurile noastre de economice, sociale şi în privinţa dezvoltării. Inspiraţi de valorile noastre comune şi ghidaţi de principiile stipulate în Carta ONU, vom colabora pentru configurarea viitorului nostru comun", subliniază liderii statelor din Uniunea Europeană şi din America Latină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici