UE propune sancţiuni pentru firmele chineze care ajută efortul de război al Rusiei

UE propune pentru prima dată sancţionarea companiilor din China, ca parte a celor mai recente măsuri menite să elimine lacunele care permit Rusiei să direcţioneze tehnologie militară către fabricile sale de armament prin intermediul ţărilor terţe, notează The Guardian.

377 afișări
Imaginea articolului UE propune sancţiuni pentru firmele chineze care ajută efortul de război al Rusiei

UE propune sancţiuni pentru firmele chineze care ajută efortul de război al Rusiei

Trei companii din China continentală, patru din Hong Kong şi una din India se află pe lista cu persoane fizice şi companii pe care UE doreşte să le adauge pe lista de sancţiuni, cu ocazia împlinirii a doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina.

O sursă a declarat că ,,Rusia se străduieşte din răsputeri să ocolească sancţiunile noastre (ale UE – n.r.), dar trebuie să facem mai mult. Trebuie să închidem lacunele, să vizăm rutele de eludare, să reducem şi mai mult veniturile".

Conform The Guardian, serviciul diplomatic al UE a propus ca aproximativ 20 de firme, inclusiv trei din China continentală, una din Turcia şi una din India, să fie adăugate pe lista neagră a celor care ajută militar Rusia. Două companii de transport maritim ruseşti se află, de asemenea, pe lista celei de-a 13-a runde de sancţiuni propuse.

Anul trecut, Bruxellesul a propus introducerea a cinci firme chineze pe listă, dar a renunţat la ele din cauza opoziţiei Beijingului şi a reticenţei unor capitale europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici