UE şi NATO îşi vor menţine poziţia privind sancţiunile împotriva Iranului

Miniştrii de Externe ai UE şi NATO au convenit joi că nu îşi vor schimba poziţia faţă de sancţiunile împotriva Iranului, privind programul său nuclear, a declarat ministrul belgian de Externe, Karel de Gucht.

2 afișări
Imaginea articolului UE şi NATO îşi vor menţine poziţia privind sancţiunile împotriva Iranului

Ministrul belgian de Externe, Karel de Gucht

"În privinţa Iranului, toată lumea a fost de acord că nu ar trebui să ne schimbăm poziţia, iar motivul pentru care avem politica pe care o avem - pentru a propune sancţiuni, pe de o parte, şi un acord economic şi politic, pe de altă parte - rămâne valabil", a explicat ministrul.

"Cred că pot spune că aceasta a fost ideea de consens din cadrul întâlnirii", a spus acesta reporterilor, după o întâlnire, la Bruxelles, a miniştrilor UE şi NATO.

Serviciile de Informaţii americane au dat publicităţii luni un raport potrivit căruia Iranul a întrerupt programul de producere a armelor nucleare în urmă cu patru ani. În raport mai scrie că Iranul dezvoltă în continuare mijloacele tehnice, care ar putea fi folosite pentru producerea armelor nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici