UE va cere ţărilor extracomunitare să accepte refugiaţi pentru a evita impunerea de limite la vize

Comisia Europeană plănuieşte să ceară ţărilor extracomunitare să accepte repatrierea azilanţilor respinşi, iar statele care refuză ar putea să fie vizate de limitări privind vizele de călătorie în Uniunea Europeană, relatează cotidianul Die Welt, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

20888 afișări
Imaginea articolului UE va cere ţărilor extracomunitare să accepte refugiaţi pentru a evita impunerea de limite la vize

UE va cere ţărilor extracomunitare să accepte refugiaţi pentru a evita impunerea de limite la vize

Legislaţia propusă, despre care cotidianul german afirmă că va fi anunţată miercuri, prevede ca ţărilor care nu cooperează în ceea ce priveşte repatrierile le vor fi acordate mai puţine vize pentru diplomaţi şi persoanele cu paşapoarte de serviciu, pe o perioadă iniţială de trei luni.

În cazul în care autorităţile din respectivul stat continuă să refuze cooperarea, atunci vor fi impuse limite şi în ceea ce priveşte vizele pentru toţi cetăţenii acelui stat.

Potrivit planului, statele membre UE vor informa Comisia Europeană dacă se confruntă cu probleme legate de repatrierea azilanţilor respinşi, caz în care executivul european va decide un răspuns la această situaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici