UE: "Vor fi traşi la răspundere toţi autorii şi complicii crimelor de război comise în Ucraina"

Uniunea Europeană a avertizat, miercuri, că autorii crimelor de război din Ucraina vor fi aduşi în faţa justiţiei, pe fondul informaţiilor neautentificate referitoare la o execuţie extrajudiciară atribuită forţelor militare ruse.

470 afișări
Imaginea articolului UE: "Vor fi traşi la răspundere toţi autorii şi complicii crimelor de război comise în Ucraina"

Serviciul European de Acţiune Externă

"Vor fi traşi la răspundere toţi autorii şi complicii crimelor de război comise în Ucraina", a declarat miercuri Nabila Massrali, purtător de cuvânt al Serviciului European de Acţiune Externă (EEAS).

Administraţia de la Kiev a denunţat o execuţie extrajudiciară atribuită forţelor militare ruse, după difuzarea unei înregistrări video neautentificate care pare a surprinde decapitarea unui prizonier ucrainean de către un soldat rus.

"Nu avem informaţii despre autenticitatea înregistrării, dar, dacă se va confirma, este vorba despre o nouă dovadă a cruzimii inumane a agresiunii ruse", a afirmat Nabila Massrali, potrivit cotidianului Le Monde.

Misiunea Naţiunilor Unite în Ucraina s-a declarat "îngrozită" de videoclipul care circulă pe anumite reţele online. În plus, instituţia a denunţat şi alte imagini, care surprind mutilarea prizonierilor de război ucraineni.

Administraţia de la Moscova a cerut verificarea autenticităţii înregistrărilor video.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici