"Ultima armă" a naziştilor: Cum plănuiau liderii germani să câştige cel de-al Doilea Război Mondial

La 68 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, apar în continuare dezvăluiri despre armele cu care naziştii plănuiau să câştige ceea ce Hitler a numit "războiul total".

7480 afișări
Imaginea articolului "Ultima armă" a naziştilor: Cum plănuiau liderii germani să câştige cel de-al Doilea Război Mondial

"Ultima armă" a naziştilor: Cum plănuiau liderii germani să câştige cel de-al Doilea Război Mondial (Imagine: Daily Mail)

Dacă până acum au apărut informaţii că Hitler plănuia să câştige al Doilea Război Mondial şi cu ajutorul câinilor, pe care naziştii au încercat să îi înveţe să vorbească şi să citească, sau că Germania ar fi fost capabilă, dacă s-ar fi prelungit conflagraţia mondială cu o lună, să lanseze bombe atomice, acum s-a descoperit că Fuhrerul ar mai fi avut un as în mânecă în lupta cu Aliaţii.

Un articol din 1945 din revista "Life" dezvăluie că experţii tehnici ai armatei americane au aflat că cercetătorii germani plănuiau construcţia unei arme solare, care i-ar fi ajutat pe nemţi să câştige al Doilea Război Mondial, relatează dailymail.co.uk.

O oglindă gigantică pusă pe orbita Terrei s-ar fi folosit de razele soarelui pentru a arde un oraş al inamicilor sau pentru a face să fiarbă o parte dintr-o mare sau dintr-un ocean.

Ideea i-a aparţinut omului de ştiinţă Hermann Oberth şi ar fi avut, iniţial, un rol benefic pentru omenire. Oglinda spaţială ar fi trebuit să îi ajute pe oameni să se bucure de lumina soarelui în orice loc de pe glob. Liderii nazişti, însă, sperau că această invenţie îi poate ajuta să îi învingă pe aliaţi.

Chiar cercetătorul Oberth a descris la un moment dat invenţia sa drept "ultima armă". Construcţia armei solare ar fi durat 15 ani şi ar fi costat 3 milioane de mărci.

"Oglinda mea spaţială este ca acele oglinzi de mână pe care elevii le folosesc pentru a direcţiona razele soarelui către clasele lor. O rază de soare apărută brusc pe faţa profesorului poate cauza reacţii de neplăcere", afirma Oberth.

Germanii nu sunt singurii care au încercat să folosească puterea soarelui. În 1999, ruşii şi-au anunţat intenţia de a folosi o oglindă pentru a reflecta lumina soarelui către Pământ în timpul iernii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici