ULTIMA ORĂ. Atac armat într-o universitate din Rusia. Mai mulţi studenţi au fost ucişi, iar zeci, răniţi VIDEO

  • Mai multe focuri de armă, la o universitate din Rusia, luni dimineaţa.
  • O parte dintre studenţi au încercat să iasă pe geam, pentru a scăpa de atacator.
  • 8 persoane au fost ucise, iar 24 rănite, a declarat Ministrul Sănătăţii rusesc.
9660 afișări
Imaginea articolului ULTIMA ORĂ. Atac armat într-o universitate din Rusia. Mai mulţi studenţi au fost ucişi, iar zeci, răniţi VIDEO

ULTIMA ORĂ. Atac armat într-o universitate din Rusia. Mai mulţi studenţi au fost ucişi, iar zeci, răniţi VIDEO

UPDATE 12:30 Bilanţul victimelor creşte: 8 morţi şi 24 de răniţi. Ca urmare a tragicului incident, autorităţile au decretat ziua de 21 septembrie ca zi de doliu în Perm.

UPDATE 10:53 Ca urmare a împuşcăturilor de la Universitatea de Stat din Perm au murit cinci persoane, alte şase au fost rănite grav, a declarat Ministerul Sănătăţii din regiune.

UPDATE 10:40 Atacatorul a fost filmat în timp ce intra în campus. 

„Închide uşa!”, „A împuşcat pe cineva”, spun două studente pe filmare. În video se vede că o persoană împuşcată este la pământ. 
 

Ce spune atacatorul 

 
Mesajul atacatorului, pe o reţea de socializare: „Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizaţii extremiste şi nu am fost un om religios. Nimeni nu ştia ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii şi acum am înţeles că a venit momentul mult visat. Pentru mine nu conta ce foloseam pentru atac. Putea fi o armă, o maşină sau o bombă. În martie 2021, am strâns suma pentru a cumpăra arma. După ce am împlinit 18 ani, am început procedura legală de obţinere a a permisului de port armă”.

UPDATE 10:23 Atacatorul ar fi fost prins de către poliţişti. Tânărul a fost rănit de un ofiţer de la Rutieră. 

Focuri de armă în campusul universitar

Teroare la Universitatea Tehnică de Stat din Perm, Rusia.  Un bărbat înarmat a intrat în campus şi a început să împuşte tineri. 

Mai mulţi studenţi au sărit pe geam pentru a scăpa de atacator 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici