Ultranaţionalistul sârb Vojislav Seselj a fost spitalizat în Olanda

Ultranaţionalistul sârb Vojislav Seselj, judecat la Haga de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a fost spitalizat miercuri, la câteva zile după un tratament pentru probleme cardiace, a anunţat partidul său la Belgrad.

164 afișări
Imaginea articolului Ultranaţionalistul sârb Vojislav Seselj a fost spitalizat în Olanda

Vojislav Seselj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În această seară, în jurul orei 20.00 (21.00, ora României), Seselj a fost transferat de la tribunalul din Haga la un spital, din cauza unei degradări subite a stării sale de sănătate", a anunţat Partidul radical sârb (SRS), într-un comunicat difuzat de agenţia Beta.

Potrivit SRS, Seselj prezenta aceleaşi simptome ca la 6 ianuarie, ziua în care a fost spitalizat prima dată pentru probleme cardiace. Spitalizarea lui Seselj la 6 ianuarie a fost confirmată de TPI.

"Am fost informaţi în cursul serii că a fost nevoie să fie transferat la o clinică olandeză, dar nu ştim la care", a declarat miercuri un reprezentant al SRS, Dragan Todorovici, la postul de televiziune sârb RTS.

În urmă cu câteva zile, SRS anunţase că a fost informat că lui Vojislav Seselj i-a fost implantat un stimulator cardiac la 12 ianuarie.

La începutul acestei săptămâni, Seselj, care are 57 de ani, a fost adus înapoi în celula sa de la centrul de detenţie al TPI din Haga.

Vojislav Seselj este judecat de TPI pentru crime împotriva umanităţii şi crime de război comise în Bosnia-Herţegovina şi în Croaţia între 1991 şi 1993, împotriva unor civili non-sârbi, în principal croaţi şi musulmani. El îşi asigură propria apărare.

Rechizitoriul în procesul său, care a demarat în 2006, va începe la 5 martie.

Seselj a fost deja condamnat de două ori pentru dezvăluirea identităţii unor martori protejaţi, ceea ce constituie ultraj la adresa TPI. El face obiectul unei a treia proceduri pentru ultraj, pentru fapte similare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici