Un adolescent din Polonia este acuzat că a vrut să pună o bombă într-o clădire guvernamentală

Un adolescent din Polonia este acuzat că a vrut să pună o bombă într-o clădire guvernamentală. Atacul a fost plănuit împreună cu militanţi islamişti, susţin autorităţile poloneze, potrivit Reuters.

171 afișări
Imaginea articolului Un adolescent din Polonia este acuzat că a vrut să pună o bombă într-o clădire guvernamentală

Sursa foto: NFP

Un polonez în vârstă de 18 ani a fost reţinut fiind acuzat că a complotat cu militanţi islamişti pentru a pune o bombă într-o clădire guvernamentală, a anunţat vineri Agenţia de Securitate Internă din Polonia (ABW).

Tânărul a fost arestat în sudul Poloniei în luna iunie deoarece adunase informaţii şi produse pentru a confecţiona o centură explozivă. Numele adolescentului nu a fost făcut public.

„Cetăţeanul reţinut din Republica Polonă a fost acuzat de participare la un grup infracţional organizat în scopul comiterii unei infracţiuni teroriste. Bărbatul a fost, de asemenea, acuzat de planificarea, cu ajutorul unor explozibili, a realizării unui eveniment care să ameninţe viaţa sau sănătatea multor persoane sau bunuri de mari dimensiuni", se arată în comunicatul ABW.

Autorităţile poloneze au mai stabilit că adolescentul s-a convertit la islam la sfârşitul anului 2022 şi că s-a inspirat din militanţi celebri precum Osama Bin Laden.

Tânărul îşi făcuse planurile cu un grup care spunea că reprezintă Statul Islamic, a adăugat agenţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici