Un Airbus A310 s-a prăbuşit între Yemen şi Insulele Comore - VIDEO

Un avion Airbus A310 al companiei Yemenia, care a decolat de pe aeroportul Sanaa cu 153 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Oceanul Indian, în noaptea de luni spre marţi, între Yemen şi Insulele Comore, a informat Aviaţia civilă din Yemen.

531 afișări
Imaginea articolului Un Airbus A310 s-a prăbuşit între Yemen şi Insulele Comore - VIDEO

Un Airbus A310 s-a prăbuşit între Yemen şi insulele Comore

Aeronava A310 preluase pasagerii unui avion A330-200, care a decolat luni de pe aeroportul parizian Roissy şi care a făcut escală la Marsilia, apoi la Sanaa, în Yemen. Avionul A310 a decolat cu destinaţia Djibuti, apoi Moroni din Insulele Comore, unde urma să sosească la ora 01.00 (02.00 ora României). Avionul, care avea la bord 142 de pasageri şi 11 membri ai echipajului, a dispărut de pe ecranele radar.

O celulă de criză a fost înfiinţată la Roissy la scurt timp după ora locală 05.00 (06.00 ora României).

Mai multe cadavre, reperate în apropierea Insulelor Comore

Cadavrele unora dintre pasagerii avionului prăbuşit în apropiere de Insulele Comore, au fost reperate, a anunţat marţi Aviaţia civilă din Yemen.

"Au fost văzute cadavre plutind pe suprafaţa apei, iar o pată de combustibil a fost reperată la circa 16-17 mile marine (aproximativ 29 de kilometri) de Moroni", capitala insulelor Comore, a declarat un oficial din cadrul Aviaţiei civile, Mohammad Abdel Kader, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Sanaa.

Abdel Kader nu a precizat cauzele accidentului, adăugând că o echipă tehnică yemenită s-a deplasat la Moroni pentru a participa la anchetă.

"Contacul cu zborul 626 al companiei Yemenia, care a decolat luni la ora locală 21.45 (21.45 ora României), s-a pierdut marţi la ora locală 01.51 (01.51 ora României)", a precizat acesta, subliniind "condiţiile meteorologice nefavorabile, cu rafale de vânt" puernice şi "mare agitată".

Din cei 142 de pasageri, "trei sunt bebeluşi", a precizat Abdel Kader, adăugând că cei 11 membri ai echipajului erau "de naţionalităţi diferite".

În opinia acestuia, cei mai mulţi s-au îmbarcat la bordul avionului A310 fiind în tranzit către Sanaa: 52 veneau de la Paris, 59 de la Marsilia, 11 din Cairo, 12 din Dubai (Emiratele Arabe Unite), trei din Djeddah (Arabia Saudită), unul din Aman şi unul din Damasc, a precizat acesta.

Avionul avea la bord 66 de cetăţeni francezi

Un număr de 66 de cetăţeni francezi din cei 153 de pasageri şi membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului Airbus A310 al companiei Yemenia, a anunţat o sursă aeroportuară franceză.

Douăzeci şi şase de cetăţeni francezi s-au îmbarcat pe aeroportul parizian Roissy în acest zbor cu escală şi schimbare de avion şi alţi 40 la Marsilia, potrivit aceleiaşi surse.

Carlinga, reperată în largul Insulelor Comore

Un avion închiriat de autorităţile din Comore a depistat, marţi dimineaţă, carlinga avionului scufundat la câţiva kilometri de coastele arhipelagului Comore, a declarat secretarul general al Guvernului din Moroni, Nourdine Bourhane.

"Un avion de mici dimensiuni a survolat zona şi pilotul a observat fragmente, a văzut carlinga", a explicat Bourhane.

"Pilotul a văzut, de asemenea, o pată de combustibil", a adăugat el, precizând că ministrul Comunicaţiilor din Comore, Ahmed Abdou, se afla la bordul acestui avion trimis în recunoaştere.

Secretarul general nu a putut descrie cu precizie "fragmentele" observate de pilot.

Acesta este cel de-al doilea incident în care este implicat un avion Airbus în decurs de o lună. În noaptea de 31 mai spre 1 iunie, un alt avion Airbus, un A330, aparţinând companiei Air France, a dispărut deasupra Oceanului Atlantic, cu 228 de persoane la bord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici