Un al doilea jurnalist de televiziune, asasinat în Rusia

Un cunoscut realizator şi director al unui post local de televiziune din Caucazul de Nord a fost împuşcat mortal vineri, de persoane neidentificate, care au deschis focul asupra maşinii în care se afla acesta, au anunţat agenţiile ruse, citate de Reuters.

15 afișări

Gadji Abaşilov, în vârstă de 58 de ani, a fost preşedintele televiziunii publice din Daghestan şi al radiodifuziunii şi realizatorul unei emisiuni de televiziune înainte de a prelua funcţia de conducere, în urmă cu un an, relatează Itar-Tass.

Abaşilov a murit pe loc, iar şoferul lui a fost rănit după ce mai multe persoane neidentificate au deschis focul asupra maşinii sale, în faţa unui supermarket din capitala regională Mahacikala, potrivit Itar-Tass.

Pentru moment nu sunt disponibile alte detalii.

Biroul procurorului general din Rusia a declarat că anchetatori federali vor deschide o anchetă, relatează Interfax.

Violenţele din republica învecinată Cecenia, unde Moscova a desfăşurat două războaie împotriva insurgenţilor începând din anii '90, s-au extins în Daghestan şi alte regiuni din Caucazul de Nord, unde se înregistrează numeroase schimburi de focuri între forţele de securitate şi separatişti.

Uciderea lui Abaşilov intervine la câteva ore după ce cadavrul unui alt jurnalist de televiziune, originar din Daghestan, a fost descoperit la Moscova, după ce fusese strangulat în apartamentul său.

Peste 20 de jurnalişti au fost asasinaţi în Rusia începând din 2000. Mulţi dintre ei au fost vizaţi de asasinate din cauza încercărilor de a ancheta presupuse acte de corupţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici