Un al optulea angajat al ambasadei britanice la Teheran a fost eliberat

Un al optulea angajat al ambasadei britanice la Teheran a fost eliberat în noaptea de duminică spre luni, de autorităţile iraniene, şi numai unul singur se mai află în detenţie, a anunţat luni Ministerul britanic al Afacerilor Externe.

11 afișări
Imaginea articolului Un al optulea angajat al ambasadei britanice la Teheran a fost eliberat

Un al optulea angajat al ambasadei britanice la Teheran a fost eliberat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem în măsură să confirmăm că unul dintre angajaţii noştri rămâne în detenţie", a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office. "Prioritatea noastră rămâne eliberarea cât mai curând posibil a tuturor angajaţilor noştri".

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, David Miliband, anunţase, duminică, eliberarea iminentă a unui al optulea angajat al ambasadei britanice din cei nouă arestaţi la 28 iunie, după manifestaţiile împotriva realegerii preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, la 12 iunie.

David Miliband a precizat că acest angajat nu a făcut obiectul niciunui proces şi niciunei inculpări.

Ahmad Jannati, liderul celei mai înalte instanţe electorale din Iran, anunţa, vineri, că angajaţi locali ai ambasadei britanice la Teheran vor fi deferiţi justiţiei, sub acuzaţia de a fi avut un rol în manifestaţiile care au urmat scrutinului.

Marea Britanie s-a declarat "foarte preocupată" de soarta angajaţilor şi a cerut "clarificări urgente" din partea Iranului.

Duminică, David Miliband şi-a exprimat "furia rece" faţă de aceste arestări, dar a salutat unitatea comunităţii internaţionale în faţa acestei "intimidări" a Iranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici