Un aliat al Moscovei demască o reţea rusă de trafic de persoane ce recruta mercenari în războiul împotriva Ucrainei

Guvernul cubanez a demascat o operaţiune de trafic de persoane din Rusia folosită pentru a atrage cubanezi în războiul împotriva Ucrainei, au anunţat luni autorităţile cubaneze.

723 afișări
Imaginea articolului Un aliat al Moscovei demască o reţea rusă de trafic de persoane ce recruta mercenari în războiul împotriva Ucrainei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Ministerul de Interne a detectat şi lucrează pentru a neutraliza şi dezmembra o reţea de trafic de persoane care opera din Rusia pentru a încorpora cetăţeni cubanezi care locuiesc acolo, şi chiar unii din Cuba, în forţele militare care participă la operaţiunile de război din Ucraina", a anunţat luni Ministerul cubanez de Externe, potrivit Politico.

Autorităţile iau măsuri legale împotriva traficanţilor, a declarat marţi, pe X, anterior Twitter, ministrul de Externe Bruno Rodríguez.

Cuba a condamnat racolarea de recruţi, subliniind că ţara "nu face parte din conflictul din Ucraina" şi că nu vrea să pară "complice la aceste acţiuni".

Rusia şi Cuba împărtăşesc o istorie a comunismului şi sunt aliaţi. 

Kremlinul depune eforturi pentru a găsi noi recruţi, ridicând vârsta de recrutare militară la 30 de ani în iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici