Un american este acuzat că a ascuns timp de 13 ani pantofii lui Dorothy din Vrăjitorul din Oz

  • Un american în vârstă de 76 de ani este acuzat de autorităţi că a ascuns timp de 13 ani pantofii lui Dorothy din Vrăjitorul din Oz.
  • Pantofii au fost furaţi de alt bărbat care şi-a recunoscut vina.
  • Autorităţile susţin că bărbatul care i-a ascuns a ştiut că sunt furaţi.
453 afișări
Imaginea articolului Un american este acuzat că a ascuns timp de 13 ani pantofii lui Dorothy din Vrăjitorul din Oz

Sursa foto: AP

Bărbatul din Minnesota a apărut în instanţă într-un scaun cu rotile şi cu un dispozitiv de oxigen care îl ajuta să respire. Avocatul său susţine că bărbatul este nevinovat. Totuşi, el a fost acuzat de „furtul unei opere de artă majore” şi manipularea martorilor.

Un alt bărbat, tot în vârstă de 76 de ani, a recunoscut anul trecut că a furat pantofii. El a fost condamnat la închisoare, dar, din motive medicale, pedeapsa i-a fost redusă.

Faimoşii pantofi purtaţi de personajul Dorothy, interpretat de Judy Garland în filmul „Vrăjitorul din Oz" din 1939, au fost furaţi în anul 2005 de la Muzeul Judy Garland din Grand Rapids, Minnesota. Un hoţ a spart o fereastră de la uşa din spate a clădirii, a intrat în muzeu şi, fără a lăsa amprente sau fără a declanşa alarma, a reuşit să fure pantofii. Aceştia au fost găsiţi 13 ani mai târziu în timpul unei operaţiuni a FBI, însă hoţul a rămas necunoscut o lungă perioadă de timp.

Pantofii purtaţi de Judy Garland în timpul filmărilor sunt evaluaţi la 3,5 milioane de dolari. În urmă cu aproape 20 de ani, atunci când au fost furaţi, pantofii erau asiguraţi pentru suma de un milion de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici