Un an de la prăbuşirea MH17: O nouă înregistrare îi arată pe rebelii ucraineni surprinşi că au doborât un avion civil, nu militar - VIDEO

O nouă înregistrare video de la prăbuşirea avionului malaysian MH17 în Ucraina, în urmă cu un an, arată rebeli ucraineni căutând printre lucrurile victimelor şi descoperind cu surprindere că este o aeronavă civilă, nu militară, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

2519 afișări
Imaginea articolului Un an de la prăbuşirea MH17: O nouă înregistrare îi arată pe rebelii ucraineni surprinşi că au doborât un avion civil, nu militar - VIDEO

Noi imagini de la prăbuşirea avionului MH17 arată rebeli ucraineni surprinşi că e o aeronavă civilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea de 17 minute, publicată de ziarul australian Daily Telegraph la un an după ce aeronava Boeing 777 a companiei Malaysian Airlines a fost doborâtă în estul separatist al Ucrainei, pare să arate momentul în care rebelii realizează că au doborât un avion de pasageri, nu un avion de vânătoare ucrainean, aşa cum credeau iniţial.

Imaginile, filmate cu un telefon mobil chiar de rebeli, par să susţină dovezile iniţiale conform cărora avionul cu 298 de persoane la bord a fost doborât accidental de rebeli, care credeau că au distrus un avion de vânătoare Suhoi al armatei ucrainene.

News Corp., compania care deţine Daily Telegraph, a precizat că înregistrarea video realizată de rebeli a fost scoasă din Doneţk săptămâna aceasta, după luni de eforturi.

Ziarul notează că imaginile arată o unitate a rebelilor trimisă de la Doneţk la locul prăbuşirii pentru a captura piloţii militari ucraineni, despre care separatiştii credeau că s-au catapultat. În imagini poate fi văzut clar un bărbat care poartă la gât însemnele Republicii Populare Doneţk autoproclamate.

Rebelii, înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme militare în timp ce căutau printre fragmentele epavei, pot fi auziţi vorbind despre găsirea piloţilor ucraineni, apoi exprimându-şi surprinderea şi confuzia când au descoperit că aparatul de zbor şi pasagerii erau civili.

"Este civil", a afirmat comandantul. Cei de la centru "spun că un Suhoi a doborât avionul civil, iar al nostru a doborât avionul de vânătoare", adaugă acesta.

Vorbind atât în limba rusă cât şi în ucraineană, rebelii se întreabă cum de un avion civil a primit permisiune de survolare a Ucrainei.

Rebelii îşi exprimă surprinderea când descoperă trupurile dezmembrate ale civililor şi bagajele cu etichete care arătau că erau din Australia şi Malaysia. În pofida descoperirilor macabre, rebelii pot fi văzuţi căutând prin bagaje şi luând telefoane, portofele şi alte bunuri de valoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici