Un atac al Israelului împotriva Iranului va fi mai puţin probabil dacă Romney va câştiga - consilier

Un atac israelian împotriva Iranului ar fi mai puţin probabil în cazul victoriei candidatului republican Mitt Romney la alegerile prezidenţiale din SUA, întrucât acesta va adopta o politică de susţinere mai evidentă a Israelului, a afirmat joi unul dintre consilierii săi.

242 afișări
Imaginea articolului Un atac al Israelului împotriva Iranului va fi mai puţin probabil dacă Romney va câştiga - consilier

Un atac al Israelului împotriva Iranului va fi mai puţin probabil dacă Romney va câştiga - consilier

Dacă va fi ales, Mitt Romney va consolida sancţiunile împotriva Iranului şi va ameliora relaţiile cu statul evreu, care s-au deteriorat în timpul preşedinţiei lui Barack Obama, a declarat Dov Zakheim, consilier al lui Romney.

"Dacă nu se doreşte ca israelienii să se lanseze într-un mod imprudent, iar eu cred că nimeni în Statele Unite din domeniul securităţii naţionale nu o doreşte, trebuie să nu mai existe o distanţă între noi şi israelieni", a afirmat Zakheim în faţa unui grup de jurnalişti.

Relaţiile dintre preşedintele Obama şi premierul Netanyahu sunt încordate, cel din urmă cerând Statelor Unite să fixeze Iranului "linii roşii clare" în legătură cu controversatul său program nuclear.

Administraţia Obama nu a gestionat bine relaţia cu Israelul şi "din acest motiv sondajele din Israel arată, invariabil, că preşedintele Obama face parte din rândul preşedinţilor americani cel mai puţin populari în ochii israelienilor", a afirmat Dov Zakheim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici