Un atac cibernetic sofisticat are loc asupra autorităţilor australiene. Specialiştii au identificat atacul drept unul de stat

  • Guvernul şi instituţiile statului australian sunt vizate de atacuri cibernetice sofisticate, a anunţat premierul Scott Morrison, citat de BBC.
  • Morrison a spus că atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra tuturor nivelurilor guvernării, precum şi servicii şi afaceri esenţiale.
  • El a refuzat să identifice un anumit stat şi a spus că nu au fost accesate cantităţi importante de date cu caracter personal.
  • Atacurile au avut loc de-a lungul mai multor luni şi sunt în creştere, a spus el.
643 afișări
Imaginea articolului Un atac cibernetic sofisticat are loc asupra autorităţilor australiene. Specialiştii au identificat atacul drept unul de stat

Atac cibernetic sofisticat are loc asupra autorităţilor australiene. Specialiştii au identificat atacul drept unul de stat

Premierul a precizat că anunţul său este destinat să sensibilizeze publicul şi să îndemne companiile să-şi îmbunătăţească apărarea.

Morrison nu a numit ţinte specifice ale atacurilor, dar a spus că acestea au fost îndreptate spre „guvern, industrie, organizaţii politice, educaţia, sănătatea, furnizorii de servicii esenţiale şi operatorii altor infrastructuri critice”.

Anterior, producători din industria de apărare, contractori guvernamentali şi firmele de contabilitate au fost printre cei care au raportat atacuri.

Morrison a spus că specialiştii au identificat atacul drept unul de stat "din cauza dimensiunii şi naturii ţintelor şi a aplicaţiilor utilizate". „Nu există un număr mare de state care să se poată implica în acest tip de activitate”, a spus el.

Experţii în domeniul informaticii au legat de mult timp atacurile din Australia de China. Aceştia spun că China este unul dintre puţinele state, alături de Rusia, Iran şi Coreea de Nord, care au capacităţi pentru astfel de atacuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici