Un austriac, care din gelozie a acuzat un sirian de terorism, a fost arestat în România

Un bărbat din Austria a fost arestat în România, după ce acesta acuzase în mod fals un imigrant sirian că ar fi fost terorist, ceea ce a dus la o amplă operaţiune a poliţiei austriece, au anunţat autorităţile din Innsbruck, potrivit site-ului The Local.

941 afișări
Imaginea articolului Un austriac, care din gelozie a acuzat un sirian de terorism, a fost arestat în România

Un austriac, care din gelozie a acuzat un sirian de terorism, a fost arestat în România (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat la finalul lunii decembrie în cursul unui vizite la rudele lui din România, a comunicat Procuratura din oraşul Innsbruck.

În luna noiembrie, suspectul a trimis un email anonim autorităţilor în care sugera că un tânăr imigrant sirian era de fapt un lider al organizaţiei teroriste Stat Islamic, ce plănuia să comită un atentat la Innsbruck.

Pe baza acestor informaţii, forţele speciale austriece au iniţiat o amplă operaţiune cu scopul reţinerii presupusului militant.

Autorităţile l-au eliberat pe sirian după ce austriacul a admis că a inventat întreaga poveste pentru a-l opri pe partenerul lui să meargă la un eveniment împreună cu sirianul.

"Motivul a fost gelozia", a declarat Thomas Willam, un purtător de cuvânt al Procuraturii.

Pe numele austriacului a fost emis un mandat european de reţinere după ce acesta nu a anunţat poliţia că va părăsi ţara.

Autorităţile române urmează să confirme extrădarea suspectului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici