Un avion al companiei American Airlines s-a prăbuşit în Jamaica

Un avion al companiei American Airlines, care efectua o cursă Miami-Kingston, s-a prăbuşit şi s-a rupt în două, marţi seara, în cursul aterizării, în condiţii de ploaie puternică, relatează cotidianul Jamaica Observer pe site-ul său.

62 afișări
Imaginea articolului Un avion al companiei American Airlines s-a prăbuşit în Jamaica

Un avion al companiei American Airlines s-a prăbuşit în Jamaica (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Accidentul cursei 331 s-a produs pe aeroportul internaţional Norman Manley din Kingston, la ora locală 22.00 (miercuri, 05.00, ora României), potrivit sursei.

Patruzeci de pasageri au fost răniţi în urma accidentului, potrivit ministrului jamaican al Informaţiei, Daryl Vaz, citat de Jamaica Observer. Răniţii au fost spitalizaţi la Kingston, a precizat ministrul.

"Aparatul s-a prăbuşit şi s-a rupt", a declarat pentru Jamaica Observer o pasageră, Naomi Palmer.

Avionul Boeing 737, care transporta 148 de pasageri şi şase membri ai echipajului, a fost accidentat când a ieşit de pe pistă, în momentul în care încerca să aterizeze, potrivit companiei americane.

American Airlines refuză pentru moment să "speculeze cu privire la cauzele accidentului", potrivit unui purtător de cuvânt, Billy Sanez.

Directorul postului TV Jamaica, Milton Walker, a declarat pentru CNN că numai patru persoane au suferit răni grave.

"Primele informaţii arată că nu există persoane grav rănite", a declarat un purtător de cuvânt al companiei American Airlines, Tim Smith, într-un mesaj înregistrat.

Un pasager a declarat pentru Milton Walker că aparatul Boeing 737 a aterizat normal şi că pasagerii chiar au aplaudat în acel moment, dar că apoi avionul nu a reuşit să se oprească pe pistă.

"Apoi s-a auzit un zgomot puternic", a afirmat el. "Atunci când au căzut măştile de oxigen (pasagerii) şi-au dat seama că ceva nu este în regulă. Au mai observat şi că structura avionului a început să cedeze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici