Un avion al companiei Qantas, nevoit să se întoarcă din drum din cauza unei probleme electrice

O problemă electrică survenită în timpul zborului a determinat un avion Boeing 747 al companiei australiene Qantas, care efectua luni un zbor către Argentina, să se întoarcă din drum după două ore şi să aterizeze la Sydney, a anunţat compania.

48 afișări
Imaginea articolului Un avion al companiei Qantas, nevoit să se întoarcă din drum din cauza unei probleme electrice

Un avion al companiei Qantas, nevoit să se întoarcă din drum din cauza unei probleme electrice (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Avionul, care avea 199 de pasageri la bord şi se deplasa pe ruta Sydney-Buenos Aires, a aterizat fără incidente la Sydney, a precizat compania, care s-a confruntat cu mai multe incidente recent, între care explozia în timpul zborului a unui motor al unui Airbus A380.

"Nu suntem foarte siguri de natura problemei pentru moment", a declarat un purtător de cuvânt al Qantas. "Este vorba despre un incident tehnic minor, este tot ceea ce ştim", a adăugat el.

Potrivit unui comunicat al companiei, avionul s-a confruntat cu o "problemă la sistemul electric" dar presiunea nu a scăzut în cabină.

Vineri, o problemă la unul dintre reactoare de determinat un alt avion Boeing 767 al companiei australiene, cu 234 de pasageri la bord, să se întoarcă din drum.

Acest incident s-a produs la 24 de ore de la decizia Qantas de a menţine la sol toate avioanele sale Airbus A380 în urma exploziei, în zbor, a unui motor Rolls-Royce al unuia dintre aceste avioane, care a fost nevoit, săptămâna trecută, să aterizeze de urgenţă în Singapore.

Potrivit agenţiei Dow Jones Newswires, Qantas ar putea să înlocuiască până la 14 motoare Rolls-Royce Trent 900 înainte de a-şi repune în funcţiune flota de avioane Airbus A380.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici