Un avion american a doborât o rachetă care viza un distrugător al Marinei SUA în Marea Roşie

  • Americanii anunţă că un avion de luptă a doborât o rachetă trasă asupra unui distrugător al Marinei SUA din Marea Roşie, potrivit Sky News.
  • Racheta a fost trasă din Yemen.
2119 afișări
Imaginea articolului Un avion american a doborât o rachetă care viza un distrugător al Marinei SUA în Marea Roşie

Un avion de luptă american a doborât duminică o rachetă de croazieră care a fost trasă din Yemen către un distrugător american din Marea Roşie, a anunţat Comandamentul Central al SUA.

„Racheta a fost doborâtă în vecinătatea coastei Hudaydah de către avioanele de luptă americane. Nu au fost raportate persoane rănite sau pagube”, au transmis americanii.

Houthii, un grup şiit aliat cu Iranul, nu au recunoscut imediat atacul.

Atacul este primul al Houthi după ce amercianii şi britanicii au vizat ţinte militare ale grupării sprijinite de Iran.

În timpul operaţiunii comune au fost lovite 28 de locuri şi peste 60 de ţinte militare din Yemen. Rachetele de croazieră şi bombele au fost lansate de avioane de luptă, nave de război şi un submarin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici