Un avion care se îndrepta spre Beirut s-a întors la Paris după ce a fost lovit de fulger

Un avion al companiei Air Méditerranée, lovit de un "fulger puternic" după ce a părăsit Parisul cu destinaţia Beirut, vineri seara, a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle pentru un control preventiv înainte de a-şi relua cursa, au declarat sâmbătă surse concordante.

466 afișări
Imaginea articolului Un avion care se îndrepta spre Beirut s-a întors la Paris după ce a fost lovit de fulger

Un avion care se îndrepta spre Beirut s-a întors la Paris după ce a fost lovit de fulger (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Regiunea pariziană a fost traversată de o serie de furtuni violente în ultimele zile, dintre care două episoade de intensitate mare şi marcate de numeroase fulgere, vineri seara şi sâmbătă dimineaţa.

Avionul Airbus A 321 al companiei de chartere, care a decolat vineri în jurul orei 22.30 (23.30 ora României), a fost lovit în plin zbor de un "fulger puternic" la nivelul aripilor, ceea ce a generat "numeroase complicaţii, dar care nu au fost severe" în plan electric şi electronic, a anunţat o sursă aeroportuară pentru AFP.

Piloţii avionului, care era relativ aproape de aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, au luat atunci "înţeleapta decizie" de a se întoarce pentru a se verifica dacă s-a defectat ceva, a continuat sursa citată. Avionul a plecat în jurul orei 01.00 (02.00 ora României) şi cursa a ajuns cu bine la destinaţie, "fără alte perturbări" sau "panică din partea pasagerilor", a adăugat sursa aeroportuară.

Avioanele sunt fabricate pentru a rezista la fulgere şi sunt lovite de astfel de descărcări electrice o dată sau de două ori pe an, a subliniat Aéroports de Paris (ADP), care a confirmat revenirea pe pistă "pentru verificarea aeronavei, care a redecolat ulterior".

Potrivit site-ului de Internet al ADP, avionul a aterizat în cele din urmă la Beirut la ora locală 03.20 (03.20 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici