Un avion de vânătoare american s-ar fi prăbuşit în Libia

Un avion F-15 Eagle al forţelor aeriene americane s-ar fi prăbuşit în Libia, aparent din cauza unei defecţiuni mecanice, într-o zonă controlată de rebeli, susţine marţi presa arabă, citată de CNN.

34 afișări
Imaginea articolului Un avion de vânătoare american s-ar fi prăbuşit în Libia

Un avion de vânătoare american s-ar fi prăbuşit în Libia (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Informaţia a fost confirmată ulterior pentru BBC News Online de US African Command.

Comandantul US African Command Kenneth Fidler a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, prăbuşirea avionului nu a fost provocată de o "acţiune ostilă".

Cei doi piloţi ai avionului american F-15 prăbuşit în Libia au fost recuperaţi şi sunt răniţi uşor, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a US Africa Command, citată de AFP.

"Cei doi membri ai echipajului s-au catapultat din (avionul) F-15E atunci când acesta s-a confruntat cu o defecţiune a echipamentului la 21 martie, în jurul orei 22.30, deasupra nord-estului Libiei", a declarat comandamentul US Africa Command, care asigură coordonarea operaţiunilor de la Stuttgart (Germania), într-un comunicat. Cei doi piloţi sunt "sănătoşi", adaugă comunicatul.

"Cei doi sunt sănătoşi şi au suferit răni uşoare", a adăugat Nicole Dalrymple, purtătoare de cuvânt a US Africa Command.

Accidentul nu s-a produs în urma unei "acţiuni ostile", a declarat ea, adăugând că avionul participa la un raid care viza apărarea antiaeriană libiană.

"O anchetă este în curs pentru a stabili cauza accidentului", potrivit comunicatului militar american.

Avionul, care staţiona în mod obişnuit la baza Lakenheath, din Marea Britanie, a decolat pentru această misiune de la baza aeriană italiană Aviano.

Aceasta este prima pierdere recunoscută oficial a unui avion al coaliţiei în Libia.

Statele Unite au mobilizat în cadrul operaţiunii din Libia trei bombardiere B-2, invizibile pe radar, precum şi avioane de vânătoare de tip F-15 şi F-16.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici