Un avion militar a fost doborât în centrul Siriei. Pilotul a fost capturat/ O grupare insurgentă revendică atacul

Un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene siriene a fost doborât marţi de insurgenţi în centrul Siriei, pilotul fiind capturat, anunţă surse citate de postul Sky News Arabia.

8082 afișări
Imaginea articolului Un avion militar a fost doborât în centrul Siriei. Pilotul a fost capturat/ O grupare insurgentă revendică atacul

Un avion militar a fost doborât în centrul Siriei. Pilotul a fost capturat

Armata siriană confirmă prăbuşirea unui avion de vânătoare

Armata siriană a confirmat, marţi seară, prăbuşirea unui avion de vânătoare, în contextul în care un grup insurgent a revendicat doborârea aparatului de zbor şi capturarea pilotului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Armata siriană a confirmat prăbuşirea avionului de vânătoare într-o zonă aflată sub control insurgent, precizând că investighează incidentul, potrivit Televiziunii publice Ikhbariya.

Autorităţile siriene nu au oferit informaţii despre soarta pilotului.

O grupare insurgentă revendică atacul

O grupare insurgentă din Siria a revendicat, marţi seară, doborârea unui avion militar al Administraţiei Bashar al-Assad, precizând că pilotul a fost capturat şi primeşte îngrijiri medicale, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Avionul militar, de tip MiG-21, a fost doborât în zona deşertică Al Badia, situată în centrul Siriei.

Grupul rebel numit Forţele lui Ahmad al-Abdo a anunţat doborârea unui avion MiG-21, în zona Wadi Mahmud, în provincia siriană Sueida.

"Pilotul a fost capturat. Este rănit şi primeşte îngrijiri medicale", a declarat Fares al-Mounjed, un reprezentant al grupării insurgente.

Organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat doborârea avionului militar şi capturarea pilotului.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 270.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici