Un avion militar cu 38 de pasageri la bord a dispărut fără urmă, în drum spre Antarctica

Un avion militar aparţinând Republicii Chile, cu 38 de persoane la bord, a dispărut fără urmă în timpul unui zbor către Antarctica, potrivit BBC.

5071 afișări
Imaginea articolului Un avion militar cu 38 de pasageri la bord a dispărut fără urmă, în drum spre Antarctica

Sursă: Profimediaimages

Aeronava de transport C-130 Hercules a decolat de pe aeroportul Punta Arenas la ora locală 16.55, iar la 18.00, operatorii pierduseră deja contactul cu echipajul.

La bordul avionului se aflau 38 de persoane, dintre care 17 membri ai echipajului şi 21 de pasageri, care călătoreau pentru a asigura suport logistic, conform BBC. Agenţia de ştiri EFE a transmis că trei dintre persoanele dispărute sunt civili.

Aviaţia Republicii Chile a anunţat că au fost demarate operaţiuni pentru a recupera avionul şi, mai ales, pasagerii acestuia.

Generalul Eduardo Mosqueira  a declarat pentru presa locală că avionul nu a dat niciun semn de avarie în timpul zborului către baza aeriană din Insula Regelui George, Antarctica. Acesta a adăugat că avionul, pilotat de un echipaj experimentat, ar fi putut ateriza forţat în lipsa combustibilului.

Preşedintele Republicii Chile, Sebastián Piñera, a transmis printr-o postare pe Twitter că evenimentul l-a „consternat” şi că monitorizează atent situaţia. Acesta a mai spus că la căutări contribuie „toate forţele aeriene şi maritime din zonă, atât naţionale cât şi străine.”

Chile controlează aproximativ 1,2 milioane de kilometri pătraţi din teritoriul antarctic. În acest spaţiu operează nouă baze militare, depăşind orice altă ţară din lume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici