Un avion privat s-a prăbuşit în Republica Dominicană. 9 persoane au decedat

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa miercuri după ce un avion privat s-a prăbuşit în timp ce efectua o aterizare de urgenţă pe aeroportul Las Americas din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo, potrivit operatorului avionului, Helidosa Aviation Group.

1015 afișări
Imaginea articolului Un avion privat s-a prăbuşit în Republica Dominicană. 9 persoane au decedat

Sursa foto: Twitter

Şapte pasageri şi doi membri ai echipajului au murit în incident, a precizat acesta într-un comunicat postat pe Twitter. Şase erau cetăţeni străini şi unul era dominican, a mai spus acesta, fără a preciza naţionalitatea celorlalţi şase pasageri, potrivit CNN.
 
Printre victime se numără producătorul muzical portorican Jose A. Hernandez, cunoscut mai bine sub numele de "Flow La Movie", precum şi soţia sa şi copilul lor. Hernandez era cunoscut în principal pentru hitul său "Te Bote".
 
Moartea sa a stârnit mesaje de condoleanţe şi comemorare din partea mai multor artişti portoricani şi a altor artişti latini, inclusiv a superstarului J Balvin şi a celebrului cântăreţ pop Ricardo Montaner.
 
Avionul se îndrepta spre Florida de pe aeroportul internaţional La Isabela din Republica Dominicană când a efectuat aterizarea de urgenţă şi s-a prăbuşit la doar 15 minute după decolare, potrivit Flightradar 24.
 
Avionul Gulfstream GIVSP cu rază lungă de acţiune se îndrepta spre Miami, a precizat Helidosa. „Acest accident ne provoacă o mare durere şi suferinţă. Vă cerem să vă alăturaţi cu prudenţă şi solidaritate pentru a sprijini familiile afectate, care alături de noi trec prin aceste momente dificile", se mai arată în comunicatul companiei.
 
Cauza accidentului sau a aterizării de urgenţă nu este încă cunoscută. Helidosa a precizat că va colabora cu autorităţile responsabile de accidentele de trafic aerian şi cu consiliul aviaţiei civile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici