Un avion s-a prăbuşit peste o casă la New York (Video)

Accidentul aviatic produs joi seara în statul New York s-a soldat cu moartea a 50 de persoane - una la sol şi 49 la bordul avionului, a anunţat Pinnacle Air, compania care închiriase avionul, precizând că la bord se afla şi un membru al echipajului aflat în afara serviciului.

125 afișări
Imaginea articolului Un avion s-a prăbuşit peste o casă la New York (Video)

Un avion s-a prăbuşit peste o casă la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Primele informaţii indicau că avionul transporta 44 de pasageri şi patru membri ai echipajului. La bord se afla însă şi un angajat al Colgan Airlines, care nu era de serviciu", a precizat vineri Pinnacle Air, compania-mamă a Colgan Air.

"Toate persoanele aflate la bord au murit în accident", a adăugat compania.

Un oficial din Erie County, Chris Collins, a menţionat că zborul 3407 al companiei Continental Airlines s-a prăbuşit la ora locală 22.20 (05.20, ora României) în oraşul Clarence Center, din statul New York, cu aproximativ cinci minute înainte de a ateriza pe aeroportul din Buffalo.

Avionul este un Bombardier Dash 8 Q400, operat de Colgan Air, cu sediul în Virginia.

"Structura a fost puternic avariată şi aeronava arde în continuare - oarecum controlat", a declarat coordonatorul serviciului de urgenţă de la Clarence Centre, David Bissonette. "Am înregistrat numeroase decese. Zona este securizată de poliţia statului şi o investigaţie de amploare urmează a fi demarată", a adăugat el.

Un oficial a menţionat că nu fusese înştiinţat de existenţa problemelor la bordul avionului.

"Mi s-a spus doar că avionul a dispărut pur şi simplu de pe aparatele radar", a precizat el.

Controlorii de trafic aerian au încercat să ia legătura cu pilotul avionului, potrivit oficialilor.

"Avionul mai avea opt kilometri de parcurs şi deodată nu am mai avut nici un răspuns de la echipaj", au declarat controlorii. Potrivit unei conversaţii difuzate de televiziunea locală WGRZ, un controlor i-a cerut unui alt avion să caute aeronava care dispăruse de pe radar. Ulterior, acesta a cerut să fie contactată poliţia.

Presa americană a difuzat imagini cu evapa avionului care s-a prăbuşit în centrul unui cartier rezidenţial. Un martor, pe nume Tony, a declarat pentru un post local de televiziune că avionul a zburat deasupra maşinii sale "în picaj".

"Coada avionului este îndreptată în sus", a precizat Collins."Cu siguranţă, a explodat în momentul impactului. Aşa că iniţial a fost un incendiu foarte mare. A aterizat - sau s-a prăbuşit în apropierea sediului unui centru de pompieri. Pompierii au ajuns practic la faţa locului la câteva secunde după ce a luat foc".

"Nu pot spune destul despre ce au făcut pompierii, grăbindu-se (să ajungă la ajungă la locul incendiu) aşa cum era de aşteptat - un efort eroic. Nu au existat însă supravieţuitori", adăugat acesta.

Condiţiile meteo nefavorabile, cauza probabilă a accidentului

 

Accidentul aviatic de la New York s-ar putea să fi fost provocat de condiţiile meteo nefavorabile, informează cotidianul The Guardian în ediţia electronică.

Acest model de avion, Q400, fusese retras temporar din serviciu în 2007, după o aterizare forţată la Copenhaga. Acesta este primul accident care implică un avion de acest tip, intrat în circulaţie în 2000.

Comisia americană pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) a anunţat că va investiga circumstanţele în care s-a prăbuşit aparatul, inclusiv temperatura exterioară în momentul accidentului.

"Era foarte frig, ningea şi era întuneric, dar aceste avioane pot zbura în condiţii de îngheţ", afirmă expertul David Learmount, un fost pilot.

Oraşul New York este afectat de rafale de vânt care ating viteze de până la 100 de kilometri pe oră. Potrivit New York Times, trei persoane au fost ucise, alte 12 au fost rănite, iar mii de case au rămas fără electricitate din cauza rafalelor de vânt care au doborât copaci pe liniile de înaltă tensiune.

În zona Staten Island, din cauza vântului, o clădire aflată în construcţie s-a prăbuşit, iar o persoană care a fost surprinsă în momentul accidentului şi-a pierdut viaţa.

Cutiile negre ale avionului au fost găsite

"Au fost găsite şi suntem pe punctul de a le aduce aici", a declarat Ted Lopatkiewicz, purtător de cuvânt al Comisiei naţionale pentru siguranţa transportului (NTSB), organismul care anchetează accidentele de avion.

Cele două cutii negre, dintre care una conţine înregistrarea convorbirilor dintre pilot şi turnul de control, şi cealaltă parametrii de zbor, erau aşteptate în capitala americană.

Lopatkiewicz nu a putut preciza cât timp va dura analizarea acestora. "Depinde de starea în care se află", a explicat el.

Video Ştirileprotv.ro

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici