Un avion s-a prăbuşit peste un camion, în timp ce decola din Peru. Doi pompieri au decedat

  • Doi pompieri au murit după ce un avion s-a prăbuşit peste un camion de pompieri în timp ce decola de pe cel mai aglomerat aeroport din Peru.
  • Avionul Latam Airlines s-a ciocnit cu camionul cu puţin înainte de ora 15:30 (20:30 GMT), vineri, pe Aeroportul Internaţional Jorge Chávez din capitala Lima.
  • Un videoclip postat pe reţelele de socializare arată cum avionul se prăbuşeşte pe pistă, luând foc şi fumegând în timp ce se opreşte la sol.
  • Niciun pasager sau membru al echipajului de zbor nu a fost ucis, a precizat compania aeriană pe Twitter.
896 afișări
Imaginea articolului Un avion s-a prăbuşit peste un camion, în timp ce decola din Peru. Doi pompieri au decedat

Sursa foto: Twitter

Un pompier în vârstă de 31 de ani se află în stare critică, potrivit unui director executiv al agenţiei spitaliceşti EsSalud.
 
Ministerul peruan al Sănătăţii a adăugat că 20 de pasageri sunt trataţi pentru răni, două dintre ele sunt considerate a fi grave.
 
Rămâne neclar motivul pentru care camionul de pompieri a intrat pe pistă în timp ce avionul decola, cu destinaţia Juliaca, oraş din sudul Peru.
 
În timpul unei conferinţe de presă, directorul general al Latam, Manuel Van Oordt, a declarat că zborul a fost autorizat să decoleze, potrivit BBC.
 
Nu ştim de ce [camionul de pompieri] era acolo", a spus el. „Nu le-am cerut serviciile".
 
Biroul procurorilor a declarat că investighează incidentul ca un posibil omor prin imprudenţă.
 
Lima Airport Partners (LAP), care operează aeroportul Jorge Chávez, a suspendat zborurile până sâmbătă după-amiază pe aeroport.
 
Zborurile internaţionale care trebuiau să aterizeze acolo au fost deviate către Columbia, Panama şi diverse oraşe peruane, inclusiv Iquitos, Pisco şi Arequipa.
 
Într-o declaraţie, LAP a adăugat: „În acest moment, găsim şi investigăm toţi factorii necesari care ar putea determina cauza acestui incident".
 
Preşedintele Pedro Castillo a adus un omagiu pompierilor pe reţelele de socializare.
 
Îmi exprim sincerele condoleanţe rudelor lui Ángel Torres şi Nicolás Santa Gadea, pompierii curajoşi care au murit în accident", a scris acesta pe Twitter. „Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de ei. Mă rog pentru recuperarea celor răniţi".
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici