Un bancher din Torino, numit erou după ce a salvat o fetiţă de 3 ani care a căzut de la etajul 5

Un bancher în vârstă de 37 de ani din Torino a fost numit erou după ce a prins în mod miraculos un copil care a căzut sâmbătă de la un balcon de la etajul cinci.

1029 afișări
Imaginea articolului Un bancher din Torino, numit erou după ce a salvat o fetiţă de 3 ani care a căzut de la etajul 5

Sursa foto: Twitter

Mattia Aguzzi a povestit că el şi prietena sa se îndreptau spre un magazin din centrul oraşului Torino, Italia, cu puţin înainte de ora locală 11.00, când a auzit un bărbat strigând după ajutor dintr-un apartament de la etajul superior.
 
"Am ieşit cu prietena mea să cumpărăm pâine şi am auzit ţipete dintr-o clădire care ne-au atras atenţia", a declarat el, vorbind în faţa spitalului unde a fost tratat pentru răni minore.
 
"Am auzit un bărbat ţipând când a văzut fetiţa aplecată pe pervaz. Fetiţa se apleca din ce în ce mai mult şi s-a urcat pe pervaz, se ţinea doar cu două braţe şi avea picioarele în aer", a spus Aguzzi.
 
El a spus că a strigat pentru a încerca să atragă atenţia fetiţei de trei ani pentru a o împiedica să se caţere mai departe, dar când şi-a dat seama că nu-l aude, i-a calculat traiectoria şi s-a aşezat în locul în care s-a gândit că o să cadă, potrivit CNN.
 
"Am început să ţip la ea să stea nemişcată şi să se întoarcă înăuntru, dar nu a auzit. Când am văzut-o căzând, m-am pus în calea ei, am închis ochii şi am sperat că totul va fi spre bine, am blocat-o amortizând şocul căzăturii şi am căzut amândoi la pământ", a spus el.
 
"Iniţial nu am simţit niciun semn de viaţă, apoi copilul a început să plângă şi am răsuflat uşurat", a mai spus el.
 
Părinţii fetei au venit în stradă după ce şi-au dat seama ce s-a întâmplat, iar primii care au intervenit au dus-o pe fată la spital. El a spus că părinţii fetei erau în stare de şoc, dar că fata este ”bine".
 
Primarul din Torino, Stefano Lo Russo, a cerut ca Aguzzi să fie omagiat.
 
"Acţiunile lui Mattia Aguzzi, concetăţeanul nostru care în această dimineaţă, prinzând-o din zbor, a salvat viaţa fetiţei care a căzut de la etajul cinci, este un gest eroic şi extraordinar", a scris Lo Russo într-o postare pe Facebook.
 
Parlamentarul Camilla Laureti a declarat, de asemenea, că speră că i se va acorda o medalie naţională. "Propun ca #MattiaAguzzi, care a salvat o fetiţă care a căzut de la etajul cinci, riscându-şi siguranţa şi probabil propria viaţă, să primească Medalia de Aur pentru Valoare Civilă!", a scris ea într-o postare pe reţeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.
 
Premierul Italiei, Meloni, nu a cerut o recunoaştere oficială pentru bancher, dar i-a mulţumit acestuia.
 
"Povestea unei fetiţe care a căzut de la balconul de la etajul al cincilea al unei clădiri din Torino s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Dar datorită promptitudinii lui Mattia Aguzzi, care a văzut-o căzând şi a prins-o în aer, viaţa ei este salvată. Multă onoare şi recunoştinţă pentru acest tânăr erou", a scris Meloni duminică pe X.
 
Însă bancherul a spus că nu este un erou. "Nu mă numiţi erou. Am făcut totul atât de natural. Nu m-am gândit la nimic şi am încercat să fac ceea ce trebuia făcut", a spus el, înainte de a glumi că greutatea sa în plus l-a ajutat. "Şi, în orice caz, acum nu-mi vor mai spune că este mai bine dacă slăbesc puţin. A mers bine. Ce ne-am putea dori mai mult? Destinul ne-a aşezat acolo. Întâmplarea, soarta. Din câte ştiu eu, suntem cu toţii bine. Şi asta, credeţi-mă, este cel mai frumos lucru."
 
Forţele de securitate Carabinieri din Italia investighează circumstanţele incidentului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici