Un bărbat a fost arestat după ce s-a dat drept manechin de vitrină pentru a sparge un magazin de bijuterii

Un bărbat a fost acuzat că s-a dat drept manechin în vitrina unui magazin din Varşovia pentru a fura bijuterii după ora de închidere a unui centru comercial.

428 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost arestat după ce s-a dat drept manechin de vitrină pentru a sparge un magazin de bijuterii

Sursa foto: X/Twitter

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost fotografiat stând nemişcat şi ţinând o geantă în vitrina magazinului, al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliţie.
 
Poliţia a declarat că acuzatul a mers la "vânătoare" în diverse raioane după închidere, înainte de a se decide pentru un stand de bijuterii.
 
Bărbatul este, de asemenea, acuzat că a furat articole dintr-un al doilea centru comercial. El a fost acuzat de tâlhărie şi furt şi riscă până la 10 ani de închisoare.
 
Poliţia din Varşovia a declarat că personalul şi cumpărătorii nu au observat nimic neobişnuit în timp ce bărbatul stătea în vitrină şi se confunda cu mai multe manechine.
 
Poliţia a precizat că bărbatul a stat nemişcat până când "a simţit că este în siguranţă", apoi s-a plimbat prin diverse raioane după ora de închidere înainte de a lua bijuteriile.
 
În cele din urmă a fost observat de personalul de securitate.
 
Bărbatul mai este acuzat şi în alte două incidente. În primul, poliţia spune că a luat masa târziu la un restaurant dintr-un al doilea centru comercial şi a aşteptat ca acesta să se închidă, relatează BBC.
 
Poliţia a declarat că a intrat apoi într-un magazin de îmbrăcăminte şi "şi-a schimbat hainele cu altele noi", înainte de a se întoarce la restaurant pentru o altă masă.
 
El a fost surprins de camerele de supraveghere strecurându-se pe sub obloanele parţial deschise ale magazinului de îmbrăcăminte.
 
Robert Szumiata, un purtător de cuvânt al poliţiei, a declarat că în cel de-al treilea incident, petrecut într-o altă locaţie, bărbatul a aşteptat până după ora închiderii şi apoi "a luat bani din mai multe case de marcat şi a încercat să fure alte obiecte".
 
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru trei luni, au declarat procurorii din Varşovia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici