Un bărbat a fost uitat cinci zile într-o celulă de către agenţii americani. Cum a reuşit să supravieţuiască

Un bărbat care a fost închis într-o celulă de agenţi americani antidrog şi uitat acolo timp de cinci zile, fără apă şi mâncare, a declarat că a fost nevoit să-şi bea propria urină pentru a supravieţui.

194 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost uitat cinci zile într-o celulă de către agenţii americani. Cum a reuşit să supravieţuiască

Un bărbat a fost uitat cinci zile într-o celulă de către agenţii americani. Cum a reuşit să supravieţuiască (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Daniel Chong a fost reţinut în timpul unui raid antidrog la San Diego, pe 21 aprilie, şi plasat într-o celulă cu lăţimea de 1,5 metri şi lungimea de 3 metri, unde a fost uitat. Chong a declarat că a slăbit şapte kilograme şi deja avea halucinaţii până în a treia zi, relatează BBC News Online.

"Nu s-au mai întors, au ignorat strigătele mele şi încă nu ştiu ce s-a întâmplat", a declarat bărbatul, student la UC San Diego. "Nu înţeleg cum m-au putut uita", a adăugat el.

Chong a precizat că agenţii l-au interogat la 21 aprilie, dar i-au spus apoi că poate pleca acasă. În schimb, el a fost "lăsat accidental în una dintre celule". Când a fost găsit, Chong era incoerent şi pe punctul de a suferi o criză de rinichi, potrivit avocatului său.

Oficialii Administraţiei americane antidrog (DEA) anchetează pentru a stabili de ce a fost lăsat Chong în celulă atâtea zile. Conform DEA, studentul este una dintre cele nouă persoane reţinute în momentul executării unui mandat de percheziţie. La reşedinţă, agenţii DEA au descoperit 18.000 de pastile de ecstasy, precum şi marijuana, medicamente care se eliberează pe bază de reţetă, ciuperci halucinogene şi câteva arme de foc.

"Individul respectiv era în casă, conform spuselor sale, pentru a se droga cu prietenii", potrivit unui comunicat. Şeful DEA San Diego, William Sherman, a prezentat scuze miercuri pentru ceea ce i s-a întâmplat acestui tânăr.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici