Un bărbat aflat la 3 kilometri depărtare de uzina chimică din Spania a fost ucis de o placă metalică aruncată în explozie - FOTO şi VIDEO

Autorităţile din Spania au dezvăluit că o placă metalică, aruncată de explozia de la uzina chimică din La Canonja, a lovit o clădire aflată la 3 kilometri depărtare şi a ucis un bărbat, transmite BBC.

3296 afișări
Imaginea articolului Un bărbat aflat la 3 kilometri depărtare de uzina chimică din Spania a fost ucis de o placă metalică aruncată în explozie - FOTO şi VIDEO

Sursa FOTO: Twitter @PMBreakingNews

Primarul Pau Ricomà a declarat că o bucată dintr-un boiler, de la uzina chimică unde s-a produs deflagraţia, a fost aruncată în aer şi a lovit o clădire din oraş, provocând prăbuşirea plafonului unui apartament şi decesul unui bărbat ce locuia acolo. Ricomà a descris incidentul ca fiind "aproape de necrezut".

Bărbatul ucis, identificat doar cu numele de Sergio, se afla în apartamentul său atunci când obiectul care cântărea o tonă a lovit clădirea de locuinţe, au confirmat oficialii spanioli, informează BBC.

Bilanţul morţilor a crescut

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite în urma exploziei produse marţi la o uzină chimică din nord-estul Spaniei, au anunţat autorităţile locale, citate de Dpa.

Un bărbat, internat într-un spital din Barcelona, a decedat miercuri în urma rănilor suferite în urma exploziei, iar tot în aceeaşi zi a fost descoperit trupul neînsufleţit al unui angajat dat dispărut.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor catalane de urgenţă, incendiul a fost stins, iar cei mai mulţi dintre răniţi au suferit arsuri.

O explozie puternică a avut loc marţi seară la o uzină chimică situată în apropierea orăşelului spaniol Tarragona, deflagraţia generând un incendiu de amploare, informează cotidianul El Mundo.

Deflagraţia s-a produs în complexul industrial La Canonja din Tarragona, în incinta companiei chimice IQOXE.

Numeroase echipaje de pompieri şi ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului.

Momentan nu se cunoaşte cauza care a dus la producerea exploziei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici