Un bărbat cu scleroză multiplă a cerut ajutorul financiar al autorităţilor pentru o rampă mobilă. Banii au venit după 31 de ani, acesta fiind deja decedat

  • Un italian care suferea de scleroză multiplă a instalat o rampă mobilă pe scările imobilului în care locuia şi a cerut o contribuţie financiară de la autorităţi, cum prevedea legea
  • Banii au venit, însă după 31 de ani, când bărbatul nu mai trăieşte
2023 afișări
Imaginea articolului Un bărbat cu scleroză multiplă a cerut ajutorul financiar al autorităţilor pentru o rampă mobilă. Banii au venit după 31 de ani, acesta fiind deja decedat

Un bărbat cu dizabilităţi a cerut ajutorul financiar al autorităţilor pentru o rampă mobilă. Banii au venit după 31 de ani, acesta fiind deja decedat

Luigi Pagnone, care suferea de scleroză multiplă, a instalat o rampă pentru a urca scările către primul etaj al imobilului în care locuia.

În februarie 1990, a cerut o contribuţie de la regiune, conform legislaţiei din acel moment, scrie La Stampa. Banii nu au venit, problemele de sănătate s-au înrăutăţit, iar Luigi Pagnone a murit.

Rampa stă nemişcată din 2003 şi este folosită pentru transportul cumpărăturilor săptămânale pe care le face mama acestuia.

Scrisoarea care anunţa că subvenţia a fost acordată a ajuns săptămâna trecută la familie, din partea municipalităţii Occhieppo Inferiore, regiunea Piemonte.

„Vă informăm că, după o lungă perioadă, Piemonte a plătit municipalităţilor sumele solicitate în trecut de cetăţeni în urma eliminării barierelor arhitecturale din clădirile private”, se arată în scrisoare.

În aceeaşi scrisoare, însă, au fost cerute dovezi pentru lucrări.

Cu seninătatea tipică oamenilor care păstrează totul, soţia italianului i-a oferit Valentinei, 33 de ani, fiica lui Luigi, tot ce era necesar pentru a cere contribuţia, în valoare de 3.824 de euro (aproximativ 8 milioane de lire vechi).

Luigi Pagnone, care a fost tehnician dentar până a reuşit să lucreze, a murit în 2003.

Banii vor fi încasaţi de fiica lui, Valentina.

„Valentina era foarte apropiată de tatăl ei. Acum va primi un dar neaşteptat din partea tatălui ei”, a declarat fratele lui Luigi Pagnone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici