Un bărbat din Noua Zeelandă a fost condamnat la închisoare după ce a distribuit un videoclip cu atacurile de la două moschei din Christchurch

Un bărbat din Noua Zeelandă a fost condamnat la 21 de luni de închisoare după ce a distribuit un videoclip care conţinea imagini de la atacurile din luna martie de la două moschei din Christchurch, în urma cărora 51 de oameni au fost ucişi, informează France 24.

494 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Noua Zeelandă a fost condamnat la închisoare după ce a distribuit un videoclip cu atacurile de la două moschei din Christchurch

Un bărbat din Noua Zeelandă a fost condamnat la închisoare după ce a distribuit un videoclip cu atacurile de la două moschei din Christchurch

Philip Arps, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat la Christchurch la patru zile după ce Brenton Tarrant a atacat cele două moschei, pe 15 martie. Arps a pledat vinovat după ce a fost acuzat că a distribuit materialul.

Acesta a distribuit videoclipul necenzurat către aproximativ 30 de persoane şi avea în calculator şi o versiune modificată a videoclipului, versiune care includea o ţintă şi o numărătoare a victimelor, similare cu cele din jocurile video.

„Aceasta a fost, efectiv, o infracţiune bazată pe ura sa împotriva comunităţii musulmane”, a declarat judecătorul Stephen O'Driscoll.

Arps a mai fost condamnat, în 2016, după ce a plasat un cap de porc în curtea moscheii Al Noor, una dintre cele două moschei vizate de atacurile din martie.

Taguri:
noua zeelandă,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici