Un bărbat înarmat cu două grenade a pătruns în sediul preşedinţiei sârbe

O persoană necunoscută, înarmată cu două grenade, a pătruns joi în sediul preşedinţiei sârbe, a declarat o sursă din cadrul poliţiei .

51 afișări
Imaginea articolului Un bărbat înarmat cu două grenade a pătruns în sediul preşedinţiei sârbe

Un bărbat înarmat cu două grenade a pătruns în sediul preşedinţiei sârbe (Imagine: Mediafax Foto)

"O echipă de negociatori a poliţiei a ajuns în clădire pentru a încerca să îl convingă (pe bărbat) să se predea. Acesta a pătruns (în clădire) prin intrarea rezervată vizitatorilor", a declarat sursa citată, sub acoperirea anonimatului.

Bărbatul a lăsat una dintre grenade încă de la intrarea în interiorul clădirii, iar pe cealaltă a păstrat-o şi i-a scos cuiul, a precizat sursa, adăugând că acesta se află la parterul preşedinţiei.

Într-un e-mail trimis la ora 11.20 (12.20 ora României), bărbatul şi-a anunţat intenţia de a pătrunde în sediul preşedinţiei înarmat cu grenade de mână, a adăugat sursa citată. Incidentul s-a produs în jurul orei locale 12.00 (13.00 ora României).

Bărbatul respectiv a fost identificat în persoana lui Dragan Marici. Poliţia afirmă că acesta a trimis în mai multe rânduri e-mail-uri "în care ameninţa cu incendierea preşedinţiei". Acesta a fost, de asemenea, interogat de poliţie de mai multe ori, potrivit postului de radio. Marici pare să fi decis să provoace acest incident în semn de protest faţă de o "problemă" a sa, în legătură cu o decizie a Curţii Comerciale din Belgrad.

Potrivit unor surse neoficiale citate de postul de radio, preşedintele sârb, Boris Tadici, nu se află în clădire. Poliţia sârbă (MUP) a format o echipă de negociatori în speranţa de a rezolva această situaţie. Marici se află în sediul preşedinţiei sârbe de la ora locală 11.35 (12.35, ora României), iar potrivit unor surse neoficiale acesta ar fi scos cuiul de siguranţă de la una dintre grenade.

Reporteri ai postului de radio susţin că numeroşi poliţişti în uniformă şi în civil se află în interiorul sediului preşedinţiei Serbiei, dar şi ofiţeri din cadrul forţelor antirevoltă ale poliţiei sârbe. Traficul din zona străzii Kralja Milana în care se află sediul preşedinţiei a fost blocat.

Potrivit agenţiei sârbe de ştiri BETA, Marici este originar din Valjevo şi acesta a intrat, în 2004, în greva foamei timp de 80 de zile, în cadrul unui caz în justiţie cu privire la un litigiu între compania sa privată şi compania naţională aeriană de curierat Jat Airways. În 2004, acesta a intentat o acţiune în justiţie împotriva Serbiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, unde a atacat hotărârea Curţii Comerciale cu privire la acest caz, de verdictul căreia nu a fost mulţumit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici