Un bebeluş, sub un an, a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Un copil, mai mic de un an, din Chicago, a murit după ce a fost pozitiv pentru noul coronavirus. Acesta este primul caz de copil care îşi pierde viaţa după ce a suferit de COVID-19.

15050 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş, sub un an, a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Un bebeluş, sub un an, a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Autorităţile din Chicago nu au oferit alte informaţii despre bebeluşul care a murit şi nici nu au spus dacă acea şi alte probleme de sănătate pe lângă infecţia cu noul coronavirus, scrie NBC News.

„Nu a existat până acum un deces asociat cu COVID-19 la un sugar. O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a determina cauza decesului ”, a declarat directorul Departamentului de Sănătate Publică din Illinois (IDPH), Ngozi Ezike.

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni răspândirea acestui virus mortal. Dacă nu pentru a ne proteja pe noi înşine, ci pentru a-i proteja pe cei din jurul nostru", a mai spus Ezike.

Datele pe care specialiştii le au până acum despre noul coronavirus arată că adulţii mai în vârstă sunt categoria de vârstă cea mai afectată.

Copiii reprezintă o mică parte din cazurile de coronavirus din întreaga lume. O scrisoare publicată în New England Journal of Medicine de către cercetătorii chinezi la începutul acestei luni a raportat decesul unui copil de 10 luni cu COVID-19. Copilul a avut un blocaj intestinal şi o insuficienţă a organelor şi a murit la patru săptămâni după ce a fost internat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici