Un britanic a supravieţuit după ce a stat mai multe zile agăţat de o geamandură în Canalul Mânecii

Un britanic a fost salvat de un vas de pescuit olandez după ce caiacul său s-a răsturnat în Canalul Mânecii. Caiacistul a supravieţuit după ce a rămas agăţat de o geamandură timp de mai multe zile.

654 afișări
Imaginea articolului Un britanic a supravieţuit după ce a stat mai multe zile agăţat de o geamandură în Canalul Mânecii

Un britanic a supravieţuit după ce a stat mai multe zile agăţat de o geamandură în Canalul Mânecii

Căpitanul olandez Teunis de Boer a declarat că l-a văzut din întâmplare pe caiacist agitându-se frenetic în timp ce barca sa, Madeleine, trecea prin apropierea geamandurii.

„Era în mod clar în pericol", a spus căpitanul pentru presa olandeză.

Bărbatului a primit apă şi un baton de ciocolată. Ulterior, a fost preluat de un elicopter şi a fost transportat pe calea aerului la un spital din Franţa Incidentul s-a petrecut joi, la câteva mile vest de coasta franceză, într-un culoar de navigaţie din strâmtoarea Dover, cunoscută şi sub numele de Pas de Calais.

Căpitanul ambarcaţiunii a declarat că a povestit cum l-a salvat pe supravieţuitor.

„Am luat binoclul şi am văzut un tânăr doar în costum de baie care ne făcea semne cu mâna ca un nebun. Era plin de vânătăi şi a explicat că a rămas în viaţă răzuind midii de pe geamandură şi mâncând crabi mici şi alge", a declarat el pentru site-ul De Telegraaf.

Bărbatul era deshidratat şi suferea de hipotermie, iar echipajul l-a învelit în pături. Un elicopter al pazei de coastă franceze a ajuns rapid la faţa locului şi l-a transportat pe britanic la spitalul din Boulogne.

Se pare că bărbatul a plecat din Dover cu caiacul său pe 15 octombrie, cu 12 zile înainte de a fi găsit pe geamandură. Totuşi, un oficial francez pentru Canalul Mânecii şi Marea Nordului a spus că britanicul plecase din Dover cu aproximativ 48 de ore mai devreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici