Un câine-robot le spune oamenilor dintr-un parc din Singapore să păstreze distanţarea socială

Autorităţile din Singapore se folosesc de un câine-robot pentru a le transmite persoanelor ieşite să se plimbe sau să facă jogging în parcuri, să păstreze distanţarea socială, scrie Reuters.

1005 afișări
Imaginea articolului Un câine-robot le spune oamenilor dintr-un parc din Singapore să păstreze distanţarea socială

Un câine-robot le spune oamenilor dintr-un parc din Singapore să păstreze distanţarea socială

Maşina cu patru picioare controlată de la distanţă, construită de Boston Dynamics, a fost dusă într-un parc central din Singapore, vineri, ca parte a unui proces de probă de două săptămâni.

Dacă prezenţa acestuia va avea rezultate, atunci şi alţi roboţi vor fi plasaţi în zonele cu spaţii verzi din Singapore.

„Să păstrăm Singapore sănătos”, spune robotul galben cu negru, numit SPOT, în timp ce se plimba. „Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă rugăm să staţi la cel puţin un metru distanţă unul de altul. Mulţumesc”, continuă acesta cu o voce feminină.

Oraşul-stat de 5,7 milioane de locuitori are peste 21.000 de cazuri de Covid-19, unul dintre cele mai numere din Asia, iar acest lucru se datorează în mare parte infecţiilor în masă ale muncitorilor imigranţi care locuiesc în cămine înghesuite în zone puţin vizitate de turişti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici