Un candidat la preşedinţia Afganistanului face campanie într-o maşină precum cea a lui Mr Bean

Un candidat la preşedinţia Afganistanului, Ramazan Bashardost, se deplasează prin ţară pentru a-şi face campanie într-un autoturism ca acela folosit de Mr Bean, spre deosebire de contracandidaţii săi, aflaţi la bordul unor maşini de teren blindate, scrie The Times.

13 afișări
Imaginea articolului Un candidat la preşedinţia Afganistanului face campanie într-o maşină precum cea a lui Mr Bean

Ramazan Bashardost (C) (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Micuţa maşină Suzuki de culoare neagră, care atinge o viteză maximă de 64 de kilometri pe oră şi are o mare gaură provocată de rugină în podea, este o ciudăţenie binecunoscută pe drumurile afgane şi este adesea comparată cu autovehiculul Mini condus de Mr Bean, un personaj foarte îndrăgit în Afganistan.

"Da, este o maşină mică, asemenea celei a lui Mr Bean, însă eu refuz să cheltuiesc fondurile internaţionale pentru a duce o viaţă de lux în timp ce oamenii mor de foame", a declarat el.

Înaintea alegerilor prezidenţiale de la 20 august, Bashardost s-a deplasat cu maşina în 21 de provincii ale ţării în două săptămâni.

În timp ce adversarii săi - care se deplasează cu autoturisme de teren blindate, înconjuraţi de gărzi de corp înarmate - îl acuză de populism şi îi pun în discuţie chiar stabilitatea mentală, Bashardost se bucură de susţinere în sondajele de opinie.

"Nouăzeci şi nouă la sută dintre afgani sunt nefericiţi. Aceasta este marea mea şansă", afirmă el, adăugând că "există, cu siguranţă, o schimbare la nivelul vechii politici afgane".

Dacă Ramazan Bashardost pare a fi singur în a crede că va fi viitorul preşedinte al Afganistanului, sondajele de opinie private sugerează că mesajul său are rezonanţă.

Potrivit unui sondaj publicat în acest an, el s-a clasat pe locul al patrulea pe lista favoriţilor şi la numai cinci procente în urma actualului preşedinte, Hamid Karzai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici