Un caz misterios a fost rezolvat după 63 de ani. Ce au spus specialiştii despre varianta Yeti

În Rusia, „cazul Diatlov” a fost rezolvat după mai bine de 6 decenii.

8394 afișări
Imaginea articolului Un caz misterios a fost rezolvat după 63 de ani. Ce au spus specialiştii despre varianta Yeti

Un caz misterios a fost rezolvat după 63 de ani. Ce au spus specialiştii despre varianta Yeti

Misterul a implicat 9 studenţi ruşi care au murit în circumstanţe neelucidate până acum. Cercetătorii elveţieni au rezolvat misterul. Despre ce e vorba? Despre povestea legată de sfârşitul tragic a 9 studenţi ai Politehnicii Ural şi monitorul lor, Igor Dyatlov: pe 2 februarie 1959 şi-au propus să traverseze pe schiuri Muntele Gora Otorten, în vestul Siberiei.

Au pierit îngheţaţi, pe jumătate goi, cu răni pe trup şi în unele cazuri cu trupurile devastate de o forţă neştiută. Un al 10-lea membru al grupului a fost salvat pentru că înainte de plecare a renunţat din cauza unei indispoziţii.

În ultimele decenii s-au lansat toate ipotezele posibile: un eveniment natural extraordinar; acţiune militară în vremea Războiului Rece; uciderea prin infrasunete, care i-a înnebunit; întâlnirea cu Yeti siberian (despre care nimeni nu a oferit vreodată dovada existenţei). 

Dosarul, care în urmă cu câţiva ani fusese redeschis de autoritatea judiciară rusă, a primit întotdeauna o intensă acoperire mediatică. Johan Gaume de la EPFL şi Alexander Puzrin de la ETH au dezvoltat un model teoretic, pentru a analiza misterul dintr-o nouă perspectivă. Echipa a ajuns la concluzia că un tip rar de avalanşă de plăci i-ar fi putut răni drumeţii şi ar fi dus la moartea tinerilor studenţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici