Un cetăţean american a pătruns ilegal în Coreea de Nord

Un cetăţean american a traversat în mod neautorizat frontiera inter-coreeană şi probabil este arestat în Coreea de Nord, anunţă Comandamentul Naţiunilor Unite care monitorizează Zona Demilitarizată, informează agenţia Reuters.

695 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean american a pătruns ilegal în Coreea de Nord

Un cetăţean american a pătruns ilegal în Coreea de Nord

Persoana participa la o excursie în Coreea de Sud şi a ajuns în Zona Comună de Securitate din cadrul Zonei Demilitarizate, un perimetru instituit la frontieră după armistiţiul convenit în războiul inter-coreean din perioada 1950-1953.

Potrivit cotidianului sud-coreean Dong-a Ilbo, un cetăţean american, Travis K., fost militar, a traversat ilegal frontiera.

"Un cetăţean american aflat într-o excursie a traversat în mod neautorizat Linia Militară de Demarcaţie şi a pătruns în Republica Populară Democrată Coreea", denumirea oficială a Coreei de Nord, a anunţat Comandamentul ONU.

"Credem că în acest moment este în custodia Coreei de Nord şi colaborăm cu reprezentaţii armatei nord-coreene pentru a soluţiona incidentul", a precizat Comandamentul ONU.

Incidentul intervine pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite şi Coreea de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici