Un cetăţean rus a murit după ce a fost atacat de un rechin în largul staţiunii egiptene de la Marea Roşie

Un bărbat rus a murit după ce a fost atacat de un rechin în largul uneia dintre staţiunile egiptene de la Marea Roşie, au anunţat autorităţile egiptene şi ruse.

1510 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean rus a murit după ce a fost atacat de un rechin în largul staţiunii egiptene de la Marea Roşie

Sursa foto: Twitter

Ministerul egiptean al Mediului a declarat că bărbatul a fost ucis joi după ce a fost atacat de un rechin tigru în apele din apropierea oraşului Hurghada. Autorităţile au închis o porţiune de 74 km de coastă, anunţând că aceasta va rămâne inaccesibilă până duminică.
 
Ministerul a declarat ulterior că a capturat rechinul şi că îl examinează într-un laborator pentru a încerca să determine motivele atacului rar.
 
Consulatul rus din Hurghada a identificat bărbatul ca fiind un cetăţean rus, dar nu i-a dat numele. Agenţia de ştiri de stat rusă Tass a declarat că persoana ucisă este un bărbat rus născut în 1999 care locuia în Egipt cu normă întreagă şi nu era turist.
 
Un scafandru care a ajuns la faţa locului imediat după atac a declarat că oamenii s-au grăbit să ajute victima după ce un salvamar de la un hotel din apropiere a dat alarma, dar nu au reuşit să ajungă la timp la el, relatează The Guardian.
 
Într-o declaraţie postată pe canalul său oficial de Telegram, consulatul i-a îndemnat pe turiştii ruşi să fie vigilenţi atunci când se află în apă şi să respecte cu stricteţe orice interdicţii de înot impuse de autorităţile locale.
 
Atacurile rechinilor sunt rare în regiunile de coastă din Marea Roşie. Totuşi, în 2022, două femei, o austriacă şi o româncă, au fost ucise la câteva zile distanţă una de cealaltă în atacuri de rechin la Hurghada.
 
Staţiunile egiptene de la Marea Roşie, inclusiv Hurghada şi Sharm el-Sheikh, se mândresc cu unele dintre cele mai renumite destinaţii de plajă din ţară şi sunt populare printre turiştii europeni.
 
În ultimii ani, Egiptul a încercat să revigoreze sectorul vital al turismului, afectat de anii de instabilitate politică, de pandemia de coronavirus şi de războiul din Ucraina.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici