Un chirurg din Marea Britanie, considerat „erou”, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Rudă: „Virusul este brutal şi neiertător, nu face discriminări”

Un medic din Marea Britanie, care s-a oferit voluntar să lucreze în prima linie cu pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus a murit după ce a contract virusul.

3171 afișări
Imaginea articolului Un chirurg din Marea Britanie, considerat „erou”, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Rudă: „Virusul este brutal şi neiertător, nu face discriminări”

Foto: Facebook

Adil El Tayar, care avea postul de consultant medical în transplanturi la un spital din Londra, se oferise voluntar să-i ajute pe colegii de la Terapie Intensivă, care tratează bolnavii cu Covid-19, potrivit The Independent.

Bărbatul, originar din Sudan, în vârstă de 63 de ani, a intrat în auto-izolare când a început să aibă simptome la jumătatea lunii martie.

Bărbatul a început să se simtă din ce în ce mai rău, astfel că a avut nevoie de internare, pe 20 martie, iar peste 5 zile, acesta a murit.

Ambasadorul Sudanului în Marea Britanie şi-a exprimat regretul public după decesul bărbatului, care era tată a patru copii.

Zeinab Badawi, verişoara bărbatului, o prezentatoare celebră în Sudan, a declarat pentru BBC: „Virusul este neiertător, nu face discriminări şi poate fi brutal. Moartea lui Adil a venit de nicăieri, familia lui este confuză şi se încearcă cu greu să accepte realitatea dură (...) Era un om vesel, căruia îi plăcea să ajute”.

Bărbatul este considerat „erou” pentru ajutorul oferit medicilor de la Terapie Intesivă, care se luptă cu cele mai grele cazuri de infecţii cu Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici