Un colectiv împotriva violenţei poliţiei face apel la o manifestaţie, la 31 decembrie, la New York

Un colectiv care condamnă violenţele poliţiştilor împotriva persoanelor de culoare a făcut apel la o manifestaţie de amploare pentru 31 decembrie, în Times Square, ignorând moratoriul primarului oraşului New York după asasinarea a doi agenţi de poliţie în cursul weekendului trecut, relatează AFP.

81 afișări
Imaginea articolului Un colectiv împotriva violenţei poliţiei face apel la o manifestaţie, la 31 decembrie, la New York

Un colectiv împotriva violenţei poliţiei face apel la o manifestaţie, la 31 decembrie, la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ei nu au dreptul de a ne cere să ne oprim să manifestăm şi să ne reducem vocile la tăcere. Vocile noastre trebuie să fie auzite", a declarat Carl Dix, cofondatorul mişcării "Stop mass incarceration network".

"Trebuie să ne continuăm lupta atâta timp cât poliţia continuă să comită crime, atâta timp cât sistemul judiciar refuză să ancheteze şi să inculpe poliţişti ucigaşi", a continuat el, aflat alături de mai mulţi militanţi în faţa Primăriei oraşului New York, unde steagurile au fost coborâte în bernă în omagiul lui Wenjian Liu, în vârstă de 32 de ani, şi Rafael Ramos, în vârstă de 40 de ani, doi poliţişti ucişi cu sânge rece, sâmbătă, în Brooklyn.

Primarul oraşului Bill de Blasio, acuzat de sindicate din cadrul poliţiei că încurajează aceste manifestaţii, i-a îndemnat luni pe subordonaţii săi să respecte un armistiţiu în contextul unei mişcări în memoria celor doi poliţişti.

Funeraliile lui Rafael Ramos vor avea loc sâmbătă, la New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici